Genmaicha to oryginalny, japoński specjał, składający się z zielonej herbaty Sencha wzbogaconej ziarenkami brązowego, prażonego ryżu oraz kukurydzy. Ma pełny, głęboki, delikatny smak z wyczuwalną orzechową nutą. Herbata daje jasnobrązowy napar.
Sposób Parzenia:
1 płaska łyżeczka (2g) na około 200 ml naparu,
temperatura wody pomiędzy 70-80 stopni Celsjusza,
czas potrzebny do zaparzenia: maksymalnie 2 minuty,
można parzyć kilkukrotnie, przy czym z każdym kolejnym parzeniem dodany aromat jest mniej wyczuwalny.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.