Bakaliowa Uwertura to mieszanka: rodzynek, moreli, fig i śliwek z kandyzowaną żurawiną, chipsami kokosowymi i suszonymi owocami (jabłkiem, aronią, maliną, jarzębiną, czarnym bzem, głogiem i skórką róży, jeżyną).
Dzięki hibiskusowi napar ma kolor jasno-wrzosowy, a po dodaniu łyżeczki miodu lub bursztynowego cukru uwalnia się ciekawy posmak bakalii w rumie.
Sposób parzenia:
Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (150ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz). Parzymy pod przykryciem ok 10 minut.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.