1000 Smakow Swiata

0,00 zł
Płatności Online
Certyfikat

BYLICA PIOŁUN ziele (50 g) - zioła sklep

3,99 zł

Wysyłka: 48 godzin
Produkt dostępny
Waga:0.05 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

WAGA:

Ilość:szt

 

BYLICA PIOŁUN ZIELE 


Waga: 50 g



W Polsce jest archeofitem, czyli obcym gatunkiem, który dotarł do naszego kraju w czasach wczesnohistorycznych. W niektórych rejonach rośnie pospolicie. Inaczej jest nazywana wermutem, absyntem lub po prostu piołunem. Często jest znana jedynie jako środek do odstraszania owadów. Obecnie piołun służy głównie do sporządzania gorzkich likierów żołądkowych i wermutów oraz do aromatyzowania wódek. Najbardziej znanym alkoholem wyrabianym z piołunu jest absynt. 

Napar z piołunu:

Zalać łyżkę ziela piołunu szklanką wrzątku i trzymać pod przykryciem nad parą przez pół godziny. Odstawić go następnie do naciągnięcia na dalsze 10 minut i odcedzić. Napar ziołowy spożywać od 1/2 do jednej łyżki na godzinę przed posiłkami.


 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • ERYTROL - CUKIER BEZ KALORII (500 G)

    ERYTROL - CUKIER BEZ KALORII (500 G)

    18,99 zł

  • GRENADYNY - AROMAT SPOŻYWCZY bez Cukru i bez Tłuszczu

    GRENADYNY - AROMAT SPOŻYWCZY bez Cukru i bez Tłuszczu

    4,99 zł

  • ARBUZOWY - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu

    ARBUZOWY - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu

    4,99 zł

  • ICE CUKIERKI LODOWE - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu

    ICE CUKIERKI LODOWE - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu

    4,99 zł

  • OWOCE LEŚNE - AROMAT SPOŻYWCZY bez Cukru i bez Tłuszczu OWOCE LASU

    OWOCE LEŚNE - AROMAT SPOŻYWCZY bez Cukru i bez Tłuszczu OWOCE LASU

    4,99 zł

  • RABARBAROWY - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu RABARBAR

    RABARBAROWY - Aromat spożywczy bez Cukru i bez Tłuszczu RABARBAR

    4,99 zł

Kontakt
Znajdziesz nas:
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.