Znajdziesz nas:
JAPAN KUKICHA - herbata zielona
Ta japońska herbata zawiera stosunkowo duże kawałki liści i żółtozielone łodyżki. Początkowy wyraźny smak świeżych porzeczek szybko ustępuje łagodnej kwiatowo - owocowej nucie. Po zaparzeniu liście uwalniają zielony kolor naparu i charakterystyczny dla herbat zielonych aromat dostarczając niezwykłych doznań smakowych.
Ta japońska herbata zawiera stosunkowo duże kawałki liści i żółtozielone łodyżki. Początkowy wyraźny smak świeżych porzeczek szybko ustępuje łagodnej kwiatowo - owocowej nucie. Po zaparzeniu liście uwalniają zielony kolor naparu i charakterystyczny dla herbat zielonych aromat dostarczając niezwykłych doznań smakowych.
Sposób Parzenia:
- 1 płaska łyżeczka (2g) na około 200 ml naparu,
- temperatura wody pomiędzy 70-80 stopni Celsjusza,
- czas potrzebny do zaparzenia: maksymalnie 2 minuty,
- można parzyć kilkukrotnie, przy czym z każdym kolejnym parzeniem dodany aromat jest mniej wyczuwalny.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęKlienci polecają również: