Zielona herbata Ceylon jest uprawiana na wschodnich zboczach głównych gór Sri Lanki i pochodzi z drzewa Camellia Sinensis. Zbierana jest pomiędzy czerwcem a wrześniem. Suchy wiatr tamtych okolic nadaje herbacie jej smak i aromat.
Sposób Parzenia:
1 płaska łyżeczka (2g) na około 200 ml naparu,
temperatura wody pomiędzy 70-80 stopni Celsjusza,
czas potrzebny do zaparzenia: maksymalnie 2 minuty,
można parzyć kilkukrotnie, przy czym z każdym kolejnym parzeniem dodany aromat jest mniej wyczuwalny.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.