Zarówno
kolor, jak i smak zależą od mieszanki składników służących do
przyrządzenia konkretnej herbaty.Są
to mieszanki
suszonych owoców,
kwiatów i roślin, a w zależności od składu, napój ten może
charakteryzować się innymi walorami smakowymii
zapachowymi. W zależności od upodobań można znaleźć mieszanki
zawierające między innymi: rodzynki,
suszone
wiśnie, kandyzowane ananasy, płatki
hibiskusa, skórki cytryny i pomarańczy. Lista suszonych i
kandyzowanych owoców użytych przy produkcji suszu jest oczywiście
znacznie dłuższa.
Herbaty
owocoweto
idealna propozycja na jesienne i zimowe wieczory.
Do
parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbatyna
filiżankę (150ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C
(woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam
raz). Parzymy pod
przykryciem ok 10 minut.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.