To wyjątkowy typ herbaty oolong, który wyróżnia się swoim kremowym, mlecznym smakiem i aromatem.
Oolong Śmietankowyto herbata, która ma przyjemny śmietankowy smak i delikatną słodycz.
Oolong Śmietankowy, tak jak inne herbaty oolong, przechodzi przez częściowy proces fermentacji, który znajduje się między herbatami zielonymi a czarnymi. Liście tej herbaty są poddawane procesowi wilgotnienia, zwijania i lekkiego fermentowania. To właśnie te etapy nadają jej charakterystyczny profil smakowy – z jednej strony zachowuje świeżość, z drugiej strony ma głębszy, pełniejszy smak.
Sposób parzenia: 1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml). Czerwoną herbatę parzy się w temperaturze 90–100 °C przez ok. 3 minuty.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.