Informacje
Znajdziesz nas:
Kawa Arabika KOSTARYKA TARRAZU SHB - świeżo palona 100 % Arabika
Kostaryka produkuje świetne jakościowo arabiki. Mimo, iż jest to stosunkowo niewielki kraj, to posiada wiele regionów, gdzie panują idealne warunki do uprawy kawowca: klimat, wysokość nad poziomem morza i odpowiednie gleby. Najsłynniejszym regionem uprawy kawy w Kostaryce jest dolina Tarrazu. Kawowce w rejonie Tarrazu rosną na wybitnie żyznych glebach wulkanicznych. Zbiory odbywają się między sierpniem a lutym. Następnie surowiec obrabia się metodą na mokro i klasyfikuje. Kawę na rynek amerykański sortuje się maszynowo i elektronicznie, dla klientów z Europy przebiera się ją ręcznie. Produkt przeznaczony dla Europejczyków jest najwyższej jakości, wybiera się największe ziarna, pierwszej i drugiej klasy bez defektów.
Kawa Tarrazu ma lekki i czysty smak oraz cudowny aromat, co pozwala stwierdzić, że jest to jedna z lepszych kaw na świecie. Doskonale nadaje się do kaw deserowych o tropikalnym charakterze, połączona z mlekiem kokosowym, ciemnym rumem, lub likierem orzechowym uwalnia niezwykły aromat. Jednocześnie jest znakomita do parzenia po turecku.
Kawa Tarrazu ma lekki i czysty smak oraz cudowny aromat, co pozwala stwierdzić, że jest to jedna z lepszych kaw na świecie. Doskonale nadaje się do kaw deserowych o tropikalnym charakterze, połączona z mlekiem kokosowym, ciemnym rumem, lub likierem orzechowym uwalnia niezwykły aromat. Jednocześnie jest znakomita do parzenia po turecku.
AROMAT
WYRAZISTY
SMAK
cytrynowa kwasowość, nuta ciemnej czekolady, bardzo łagodna
KWASKOWOŚĆ
LEKKA
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również: