1000 Smakow Swiata

0,00 zł
Płatności Online
Certyfikat

CZERWONE SERDUSZKO sencha - HERBATA ZIELONA ( 50 g ) smak gruszki

9,99 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny
Waga:0.05 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Waga:

Ilość:szt

SENCHA CZERWONE SERDUSZKO –
herbata zielona



Waga: 50 g


Herbata zielona o słodkiej gruszki.
Skład: sencha, serduszka cukrowe, pąki róży, truskawki, aromat.



Sposób parzenia:


Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).


Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.

  

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • NERKOWCE - ORZECHY NERKOWCA (100 g) - bakalie

    NERKOWCE - ORZECHY NERKOWCA (100 g) - bakalie

    7,99 zł

  • DAKTYLE SUSZONE BEZ PESTEK (200 g) - bakalie

    DAKTYLE SUSZONE BEZ PESTEK (200 g) - bakalie

    2,99 zł

  • ŚLIWKI SUSZONE (200 g) KALIFORNIJSKIE - bakalie ŚLIWKA

    ŚLIWKI SUSZONE (200 g) KALIFORNIJSKIE - bakalie ŚLIWKA

    4,99 zł

  • GOJA, JAGODY GOJI - OWOCE, bakalie sklep

    GOJA, JAGODY GOJI - OWOCE, bakalie sklep

    5,99 zł

  • AFRODYZJAK  - herbata ziołowa z CATUABĄ (50 g)

    AFRODYZJAK - herbata ziołowa z CATUABĄ (50 g)

    6,99 zł

  • Herbata zielona POWITANIE SŁOŃCA na dobry nastrój (50 g)

    Herbata zielona POWITANIE SŁOŃCA na dobry nastrój (50 g)

    6,99 zł

Kontakt
Znajdziesz nas:
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.