Kategorie

HERBATY AROMATYZOWANE (199)

CZERWONE PU-ERH I OOLONG (24)

Informacje
Polecamy
Płatności Online


PU-ERH CHIŃSKA WIŚNIA - HERBATA CZERWONA - 50g

5,49 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny

Ilość:szt

PU-ERH CHIŃSKA WIŚNIA – herbata czerwona aromatyzowana



Waga: 50 g



Czarna herbata o smaku owocowo - kwiatowym.

Skład: herbata Pu - erh, wiśnia, płatki kwiatowe, aromat owocowy.

Sposób parzenia:


1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml).

Czerwoną herbatę typu pu-erh parzy się w temperaturze 90–100 °C przez ok. 3 minuty. Można ją zaparzać wielokrotnie, w każdym kolejnym parzeniu oddaje ona do naparu inne dobroczynne substancje. Herbaty pu-erh raczej nie powinno się słodzić, gdyż cukier może pozbawiać ją części właściwości zdrowotnych.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:

KAWA ARABIKA - ANYŻOWA

3,99 zł

KAWA ARABIKA - AMARETTO

3,99 zł

KAWA CREMA RICCA - świeżo palona
user/images/min/product_mid/CREMA RICCA.jpg KAWA CREMA RICCA - świeżo palona KAWA CREMA RICCA Kawa  Crema Ricca to bardzo cielista, średnio palona, dobrze zbalansowana mieszanka 80 % Arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej oraz 20 % Robusty z Azji. Crema Ricca charakteryzuje się łagodnym posmakiem, doskonałą gęstą cremą na espresso długo utrzymującą się na powierzchni. Doskonale nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, daje bowiem bogaty i delikatny smak o karmelowej nucie. Zachęcamy Państwa do spróbowania tego wspaniałego produktu - nadaje się on wprost idealnie do picia w biurze, restauracji, czy w domowym zaciszu o każdej porze dnia lub nocy! Skład: 80 % arabika, 20 % robusta Zawartość kofeiny: niska Opakowania: 50 g, 250 g i 1000 g Kawa po cesarsku Składniki: - 1 żółtko - 1 łyżka miodu - 2 łyżki koniaku - 2 łyżki słodkiej śmietanki Wszystko zmiksować i zalać mocną, gorącą kawą. Irish Coffee Składniki: - 1 łyżka cukru - 4 łyżki whisky - 2 łyżki bitej śmietany Cukier przesmażyć - zrobić karmel, zalać whisky, wymieszać, przelać do filiżanki, zalać gorącą, mocną kawą, wymieszać i przykryć bitą śmietaną. Kawa amarello Składniki: - mleko - 75g likieru morelowego - bita śmietana Mleko zagotować ze 1/4 l kremówki, odstawić z ognia, dodać kawę i mieszać, dopóki się nie rozpuści. Dodać 75g likieru morelowego, posypać niewielką ilością kawy rozpuszczalnej. Amarello to po włosku nazwa moreli, stąd nazwa napoju. Kawa przypalanka Składniki: - cukier - wódka - bita śmietana Kawę zaparzyć. Cukier podgrzać na małym ogniu do rozpuszczenia, dodać wódkę - na przykład "Barack Palinka", uzupełnić kawą i podawać z bitą śmietaną. Kawa curacao Składniki: - mleko - czekolada - 100 g likieru pomarańczowego/curacao - bita śmietana Mleko zagotować z rozdrobnioną czekoladą, od czasu do czasu i mieszając. Kawę zaparzyć i podgrzać z 100 g likieru pomarańczowego/curacao nie doprowadzając do wrzenia. 1/8 l kremówki ubić. Kawę rozlać do 4 filiżanek, udekorować bitą śmietaną, posypać tartą czekoladą i natychmiast podawać. 4,99 zł koszyk,powiedz, 624

KAWA CREMA RICCA - świeżo palona

4,99 zł

KAWA ARABIKA - ADVOCAT

3,99 zł

KAWA ARABICA - HONDURAS SHG - kawa świeżo palona

4,49 zł

KAWA ESPRESSO AL GIORNO - świeżo palona
user/images/min/product_mid/ESPRESSO AL GIORNO.jpg KAWA ESPRESSO AL GIORNO - świeżo palona KAWA ESPRESSO AL GIORNO Kawa Espresso al Giorno to średnio palona mieszanka najlepszych ziaren pochodzących z gatunku Arabika (50 %) z Ameryki Centralnej i Południowej oraz Robusty (50%) z Azji, których starannydobór gwarantuje najwykwintniejszy aromat oraz intensywny, jedwabisty smak aromatycznego, prawdziwegowłoskiegoespresso, lub kawowych napojów mlecznych, takich jak kremowe Cappucino, czy pyszne Latte Macchiato. Ma wykwintny, lekko orzechowy i wyrazisty smak. Szczególnie polecana konsumentom lubiącym zdecydowany smak espresso i doceniającym piękną piankę, długo utrzymującą się na powierzchni napoju. Smakuje wyjątkowo o każdej porze dnia. Skład: 50 % arabika, 50 % robusta Zawartość kofeiny: średnia Opakowania: 50g, 250 g i 1000 g    CIEKAWE PRZEPISY NA KAWY Kawa po kubańsku Składniki: - 2 łyżeczki zmielonej kawy - goździk - szczypta cynamonu - szczypta cukru - 250 ml wody Do tygielka wsypać kawę, dodać szczyptę cukru, cynamonu i goździka, wlać trochę zimnej wody i utrzeć, dolać zimnej wody do pełna, wstawić na mały ogień, ogrzewać (spienić, ale nie doprowadzić do wrzenia), następnie odstawić i powtórzyć ogrzewanie dwa razy. Po kilku minutach przelać kawę przez sitko i podawać w filiżankach. Kawa po jawajsku Składniki: - 2 łyżeczki zmielonej kawy - 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao - 250 ml wody Do tygielka wsypać kawę i kakao, dolać nieco zimnej wody, utrzeć, zalać do pełna zimną wodą, wstawić na mały ogień, ogrzewać (spienić, ale nie doprowadzić do wrzenia), następnie odstawić i powtórzyć ogrzewanie dwa razy. Przelać kawę przez sitko i podawać w filiżankach. Kawa rumowa Składniki: - 200 ml mocnej, gorącej kawy - 2 łyżeczki cukru - 50 ml rumu - bita śmietana Cukier połączyć z rumem, zalać kawę i wymieszać, na koniec udekorować bitą śmietaną. 4,48 zł koszyk,powiedz, 621

KAWA ESPRESSO AL GIORNO - świeżo palona

4,48 zł

Szybki kontakt
kontakt


telefon604 957 604

Bestsellery
Nowości
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Sklepy
 
 
Znajdziesz nas:
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.