Kategorie

PRZYPRAWY (168)

MIESZANKI PRZYPRAWOWE (76)

Informacje
Polecamy
Płatności Online


PRZYPRAWA DO SZASZŁYKA ~~ 50 g

1,49 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny

Ilość:szt

PRZYPRAWA DO SZASZŁYKA


Waga: 50 g




Niezwykle aromatyczna mieszanka ziół i przypraw specjalnie skomponowana do przygotowania szaszłyka.


Skład:

czosnek, pieprz czarny, jałowiec, cebula, rozmaryn, goździki, papryka słodka i ostra, kolendra, gorczyca, majeranek, sól, cukier.



Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:

JARZĘBINA - OWOCE JARZĘBINY (100 G) ziola sklep

6,99 zł

DZIURAWIEC (50 g) - zioła sklep

2,49 zł

PRZYPRAWA DO KOTLETÓW (50 g) schabowych, mielonych

1,69 zł

OLEJ Z WIESIOŁKA zimno tłoczony (100 ml)
user/images/min/product_mid/1405066134_Z WIESIOLKA 2.jpg OLEJ Z WIESIOŁKA zimno tłoczony (100 ml) Olej z WIESIOŁKA tłoczony na zimno nieoczyszczony Olej ten tłoczony jest z nasion wiesiołka dwuletniego. W swym składzie zawiera kwas tłuszczowy: linolowy oraz kwas gamma-linolenowy, dzięki czemu zawdzięczamy mu dobroczynny wpływ na poprawę naszego zdrowia. Kwas ten jest niezbędny w procesach przemiany materii. Niestety w pewnych przypadkach, np.: cukrzyca, niedobór selenu, choroba alkoholowa, w organizmie jest go za mało. Jak wspomina dr Henryk Różański w swoich opracowaniach na stronie Medycyna dawna i współczesna, spożywanie oleju wiesiołkowego wpływa pro regenerująco na tkankę chrzęstną i łączną właściwą, przez co olej ten poleca się w takich przypadkach jak: choroby reumatyczne, złamania oraz uszkodzenia więzadeł. Spożywając olej wiesiołkowy zapobiegamy wypadaniu włosów, wzmacniamy odporność naszego organizmu. Jak dowiedziono naukowo, od 9 do 11 godz. po spożyciu oleju wiesiołkowego przez kobietę karmiącą, w jej mleku stwierdzono zwiększoną ilość kwasu gamma-linolenowego oraz kwasu DGLA, co w rozwoju małego dziecka są niezwykle istotne i ważne. Skład Olej z wiesiołka jest bogatym źródłem kwasu GLA, zawiera go około 9 % i ponadto około 70 % kwasu linolowego. Należy również wspomnieć iż kwas GLA bierze udział w syntezie pewnych prostoglandyn, np. PGE1, które jak wiadomo ze źródeł medycznych: m.in .obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają system odpornościowy, wykazują działanie przeciw zapalne. Kwas gamma-linolenowy (GLA) wykazuje działanie przeciw miażdżycowe, wpływa na obniżenie „ złego” cholesterolu we krwi, zmniejsza natężenie stanów zapalnych w organizmie, łagodzi zespół napięcia przedmiesiączkowego oraz towarzyszącą temu bolesność piersi. Zastosowanie Spożywając olej wiesiołkowy redukuje się ilość wydzielanego łoju i zaskórników na skórze. Efekty działania omawianego oleju widoczne są po dłuższym jego stosowaniu i określonej dawce ( jak mówi dr inż. Różański) co najmniej 1,5 g dziennie. W kosmetyce olej ten jest również naturalnym składnikiem dodawanym do kremów w celu poprawienia elastyczności skóry. Można stosować go również bezpośrednio na skórę. 28,90 zł 19,90 zł koszyk,powiedz, 1080

OLEJ Z WIESIOŁKA zimno tłoczony (100 ml)

28,90 zł 19,90 zł

PIEPRZ CZERWONY (25 g)

3,69 zł

SZAFRAN IRAŃSKI oryginalny (0,2 g) w szklanej fiolce
user/images/min/product_mid/1398495048_SZAFRAN 1.jpg SZAFRAN IRAŃSKI oryginalny (0,2 g) w szklanej fiolce SZAFRAN IRAŃSKI Waga: 0,2 g Szafran to przyprawa uzyskiwana z krokusów. Są to 30-50 cm-owe kwiaty wyrastające z bulw. Mają fioletowe płatki, a w środku 3 słupki o kolorze czerwono-pomarańczowym. Właśnie z tych słupków uzyskuje się przyprawę. Nie jest to jednak proste. Słupki należy zebrać wczesnym rankiem, kiedy kwiaty się otwierają, a wszystko odbywa się ręcznie. Następnie są one suszone. W trakcie tego procesu tracą ok. 80 % swojej pierwotnej wagi, zmieniają barwę na brunatnoczerwoną oraz zyskują charakterystyczny zapach. Co ciekawe, aby otrzymać 1 g przyprawy potrzeba aż 200 kwiatów. To sprawia, że cena szafranu jest tak wysoka. Pierwsze wzmianki o szafranie pochodzą z roku 3000 p.n.e. Znaleziono je w egipskich papirusach medycznych, gdzie szafran został opisany jako lek na schorzenia oczu. Jako roślina ekskluzywna, stosowany był głównie przez kapłanów i faraonów. W formie przyprawy pojawił się jednak w antycznej Persji. Stamtąd też wywodzi się jego nazwa. Arabsko-perskie słowo az-zafaran oznacza jednocześnie żółty kolor oraz nitkę. Obecnie szafran uprawiany jest na dużą skalę w regionie Morza Śródziemnego jak i w krajach Bliskiego Wschodu. Przyjmuje się, iż najlepszy jakościowo to ten, który pochodzi z hiszpańskiej wyżyny La Mancha. Charakteryzuje go wyśmienity zapach łączący nuty: lukrecji, grzybów, drzewa sandałowego, dymu i pieprzu. Według znawców szafran pochodzący właśnie z tych rejonów ma najcenniejszy smak, aromat i barwę i wart jest swej ceny tysiąca dolarów za kilogram. Szafran jako przyprawa Występuje w dwóch formach (przy czym bardziej pożądana jest ta druga): jako proszek oraz w postaci nitek.. Dobry szafran powinien charakteryzować się:  jaskrawo-pomarańczowym kolorem silnym aromatem ostrym i lekko gorzkawym smakiem Przyprawę można stosować do barwienia ryżu, zup, do potraw mięsnych i rybnych. 6,99 zł powiedz, 1057

SZAFRAN IRAŃSKI oryginalny (0,2 g) w szklanej fiolce

6,99 zł

Szybki kontakt
kontakt


telefon604 957 604

Bestsellery
Nowości
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Sklepy
 
 
Znajdziesz nas:
 
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.