Zadaj pytanie on-line Napisz do nas... Wyślij

1000 Smakow Swiata

0,00 zł
Kategorie
Informacje
Polecamy
Płatności Online


POMARAŃCZOWY - AROMAT SPOŻYWCZY bez Cukru i bez Tłuszczu

3,99 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny
WAGA:

Ilość:szt

Aromat spożywczy POMARAŃCZOWY - pomarańcza, gdzie delikatna nuta grejpfruta nadaje gorzki charakter.


Beztłuszczone, bezcukrowe aromaty o intensywnych smakach. Idealne do lodów, dietetycznych koktajli, shake'ów, jogurtów, mleczanych deserów. białkowych odżywek oraz ciast i ciasteczek. Nadają niepowtarzalny smak i zapach. Doskonałe do kawy z ekspresu, parzonej, czy rozpuszczalnej. Wystarczą 2-3 krople na filiżankę aby nadać kawie unikalny charakter i smak. Przechowywać w pomieszczeniu suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Zalety aromatów:
- beztłuszczone,
- bezcukrowe,
- dobrze rozpuszczalne w wodzie,
- wysoka wydajność,
- intensywny smak i aromat,
- łatwe w użyciu.


Aromaty oferujemy w buteleczkach 10 ml i 30 ml w kolorze ciemnego bursztynu z kroplomierzem. Ciemne szkło chroni je przed działaniem słońca, a kroplomierz umożliwia łatwe dozowanie aromatu kroplami.


Dozowanie:
2-3 krople na filiżankę kawy lub herbaty. Z buteleczki 10 ml wychodzi ok 150 kropelek, natomiast z 30 ml ok 450 kropelek aromatu.

Przechowywanie: pomieszczenie suche, chłodne i zaciemnione w temperaturze 5 - 20°C

Skład:
- mieszanina substancji aromatycznych, etanol.

Aromat spożywczy identyczny z naturalnym, nie zawiera cukrów, ani tłuszczów.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
HYZOP LEKARSKI (50 g) - zioła sklep
user/images/min/product_mid/HYZOP ZIELE 1.JPG.JPG HYZOP LEKARSKI (50 g) - zioła sklep HYZOP LEKARSKI Waga: 50 g Hyzop lekarski (Hyssopus officinalis L.), znany wcześniej także jako izop, a w medycynie ludowej pod nazwą józefek lub józefka, jest zimotrwałym półkrzewem z rodziny jasnotowatych (Lamiaceae), dawniej wargowych (Labiateae). Roślina osiąga zwykle wysokość 40-60 cm, jej łodygi są czterokanciaste, u nasady zdrewniałe, w górnej części zielone. Liście ma lancetowate, zaostrzone, całobrzegie, podwinięte, naprzemianległe, prawie siedzące. Cała roślina jest gruczołowato owłosiona, o charakterystycznym, aromatycznym zapachu. Drobne kwiaty hyzopu, o szafirowofioletowym zabarwieniu (niekiedy różowe, czerwone lub białe), zebrane w gęste, jednostronne nibykłosy, ładnie kontrastują z ciemnozielonymi liśćmi. Owoc - rozłupnia rozpada się na cztery graniasto - jajowato - podłużne, ciemnobrunatne rozłupki. W kuchni stosowane jest jako przyprawa świeże i suszone ziele hyzopu, o przyjemnym, balsamicznym, słodkawokamforowym zapachu i cierpkim, korzennym smaku. Przyczynia się do łatwiejszego przyswajania nawet ciężkostrawnych potraw; działa pobudzająco na gruczoły całego przewodu pokarmowego. Drobno posiekanymi listkami hyzopu można przyprawiać gotowane i smażone ziemniaki, surówki i sałatki wielowarzywne, smażone dania mięsne, gotowane ryby, zimne przystawki, zupy mięsne oraz warzywne (fasolowa, kalafiorowa, ziemniaczana), pasztety mięsne, jajecznicę, majonez, sosy, twarożek ze śmietaną. Hyzop doskonale harmonizuje z pietruszką i fasolą. Napar: 1 łyżka stołowa suszu na 1 szklankę wrzątku, parzyć pod przykryciem 15-20 minut, pić 2-3 razy dziennie po 1/2 szklanki 1,99 zł koszyk,powiedz, 757

HYZOP LEKARSKI (50 g) - zioła sklep

1,99 zł

KONICZYNA CZERWONA (50 g) - sklep zielarski
user/images/min/product_mid/1410245524_KONICZYNA CZERWONA 1.JPG KONICZYNA CZERWONA (50 g) - sklep zielarski KONICZYNA ŁĄKOWA CZERWONA Waga: 50 g Koniczyna łąkowa (czerwona) jest rośliną wieloletnią o miękkiej, zielonej łodydze z czerwonymi refleksami. Łodyga sięga nawet do 60 centymetrów i rozgałęzia się w wielu miejscach i wypuszcza trójlistkowe liście o jajowatym kształcie i lekko ząbkowanej krawędzi. Na zielonych liściach widoczne są nieco ciemniejsze plamki. Koniczyna zapuszcza palowe korzenie, które potrafią osiągać nawet 1,5 metra. Koniczyna czerwona kwitnie od maja do września. Jej kuliste różowo-czerwone kwiaty emitują delikatny zapach, który wabi owady – zapylenie krzyżowe. W efekcie zapylenia zawiązuje się malutki owoc będący strąkiem z jednym nasionem. Nasiona koniczyny łąkowej rozsiewa wiatr. Napar z kwiatów koniczyny Podobnie jak w przypadku innych ziół napar z koniczyny łąkowej przygotowuje się zalewając wrzątkiem łyżkę suszonych kwiatów. Napój parzy się pod przykryciem przez 15minut i pije po szklance 3 razy dziennie. Głównym jego zastosowaniem są nieżyty górnych dróg oddechowych i zaburzenia pokarmowe. Odwar z ziela koniczyny Do 0,5 litra wody wrzącej wsypuje się 1,5 łyżki rozdrobnionego ziela koniczyny. Wodę dalej gotuje się pod przykryciem przez 15minut, a następnie odstawia się do wystudzenia. Jeśli chodzi o leczenie nieżytów górnych dróg oddechowych, problemy z zaparciami albo zaburzenia pokarmowe odwar z ziela koniczyny pije się 3 razy dziennie po pół szklanki przed jedzeniem. Odwar można wykorzystać też do płukania jamy ustnej i gardła oraz do sporządzania okładów na swędzącą skórę, oparzenia i stłuczenia. 3,99 zł koszyk,powiedz, 1110

KONICZYNA CZERWONA (50 g) - sklep zielarski

3,99 zł

ORZECH WŁOSKI LIŚCIE - zioła sklep (50 g)
user/images/min/product_mid/1390123039_ORZECH WLOSKI LISCIE 1.JPG ORZECH WŁOSKI LIŚCIE - zioła sklep (50 g) Orzech włoski liście Waga: 50 g Orzech włoski od bardzo dawna występował w stanie naturalnym w rejonie śródziemnomorskim, zaś obecny zasięg jego ciągnie się od Grecji,gdzie występuje w większych skupiskach,aż do Chin poprzez południowe rejony Azji. Świadczy to o stosunkowo wysokich wymaganiach cieplnych tej rośliny. Do nas orzech włoski przywędrował z Bałkanów,poprzez rumuńską Wołoszczyznę stąd nazwa ludowa orzech włoski. W Polsce należy do drzew od dawna sadzonych w ogrodach,choć w mroźne zimy niekiedy całkowicie lub częściowo wymarza. Jest to okazałe drzewo wyrastające do 20 m wysokości, u nas hodowane w parkach i ogrodach. Korona drzewa jest silnie rozrośnięta,bogato ulistniona. Liście złożone,nieparzystopierzaste. Owocem jest orzech duży owalny pestkowiec,okryty grubą,zieloną naowocnią. Dojrzewa we wrześniu i październiku. Surowiec stanowią liście,naowocnia(zielona łupina) lub całe niedojrzałe owoce. Liście zbiera się w czerwcu,zrywając je z ogonkami z odrostów lub gałęzi,suszy. Młode liście podczas suszenia nieco ciemnieją. Surowiec nie pachnie,smak ma ściągający,gorzkawy. Łupiny odrywa się z niedojrzałych owoców w sierpniu i natychmiast suszy.   Napar - zmieszać 1 ½ łyżki rozdrobnionych liści orzecha włoskiego, ½ łyżki rumianku, ½ łyżki kwiatów krwawnika. Mieszankę ziół zalać 2 szklankami wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zagotowania, odstawić na 5 minut, przecedzić.  2,69 zł koszyk,powiedz, 995

ORZECH WŁOSKI LIŚCIE - zioła sklep (50 g)

2,69 zł

Szybki kontakt
kontakt


telefon604 957 604

Bestsellery
Nowości
Promocje
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Sklepy
 
 
Znajdziesz nas:
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.