Kawa Serrano Superior pochodzi z niewielkiej plantacji położonej u stóp kubańskiego masywu górskiego Sierra Maestra. Rośnie na stromych (400-800 m.n.p.m) zboczach, gdzie użycie maszyn do zbierania kawy jest niemożliwe.Kawa kubańskazbierana jest ręcznie i wstępnie obrabiana tradycyjnymi metodami. Odznacza się kwaskowością niższą od wielukawz Ameryki Środkowej.Serrano Superiorcharakteryzuje się bardzo dobrym smakiem, lekko słodkawa z przeważającymi nutami migdałów, orzechów i karmelu, po zaparzeniu z dymnym posmakiem przypominającym aromat kubańskich cygar.
Kawata świetnie sprawdza się jakoespressoi kawy robione na jego bazie, czyli np.cappuccinoi latte. Można ją też przyrządzić jako tradycyjną czarną kawę. W każdym przypadku smakuje znakomicie!
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.