Kategorie

BAKALIE (42)

Informacje
Polecamy
Płatności Online


GOJA, JAGODY GOJI - OWOCE, bakalie sklep

7,49 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny
WAGA:

Ilość:szt

Owoce / jagody GOJI


Jagody goji pochodzą z regionów położonych w Tybecie. Nazwa tej rośliny to kolcowój pospolity. To właśnie w Tybecie uprawia się tę roślinę na większą skalę. Jagody goji rosną na krzewach szybko dojrzewających, odpornych na susze i mrozy. Krzewy te doskonale nadają się na żywopłot, pomoc w umacnianiu gruntu na skarpach. Czas dojrzewania jagód przebiega od sierpnia do października, a więc gdy kończą się już letnie owoce, można spożyć jagody goji.



Jagody Goji Zastosowanie



Owoce goji można jeść w formie suszonej, wyglądają bardzo podobnie do rodzinek. Można je w ten sposób dodawać do różnych posiłków np.: ciast, zup, potraw obiadowych, dań z ryżem, do płatków śniadaniowych, do jogurtu naturalnego.
Owoce
Goji znajdują również swoje zastosowanie w formie soków, koncentratów, ekstraktów.


Kraj pochodzenia: Chiny



Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:

KAWA ARABIKA INDIE PLANTATION A - świeżo palona

4,99 zł

KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA
user/images/min/product_mid/KAWA 1.JPG7.JPG KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA Kawa arabika ETIOPIA YIRGACHEFFE świeżo palona Arabica Etiopia Yirgacheffe należy do najlepszych kaw pochodzących z Afryki wschodniej. Uprawiana jest w okolicach etiopskiego miasta Yirgacheffe, położonego w prowincji Sidamo. Kawa Etiopia Yirgacheffe ma wyjątkowy smak w porównaniu do innych etiopskich gatunków kawy. Zalicza się ją do najlepszej kawy pochodzącej z Afryki ze względu na jej delikatny smak, konsystencję średnią do gęstej, niezwykły aromat, bogaty, choć łagodny posmak czekolady z nutką słodkiego aromatu kwiatowego, który utrzymuje się długo w ustach. Kawa jest uprawiana na wysokości od 1800 do 2100 metrów nad poziomem morza w idealnych warunkach klimatycznych w regionie Yirgacheffe. Uprawiana jest organicznie (zresztą jak wszyskie kawy w Ethiopii) i zbierana ręcznie. Ziarna poddawane są mokrej metodzie obróbki, które charakteryzują się lżejszą konsystencją, intensywnym kwiecisto-owocowym smakiem i idealną kwasowością. Jest także świetnie zbalansowana o delikatnej i jedwabnej cielistości. Profil smaku: Moc: 2/5 Kwaskowatość: 5/5 Gorycz: 2/5 Równowaga: 5/5 Posmak: słodki kwiecisto - owocowy Dodatkowe informacje: Kraj pochodzenia: Etiopia Gatunek: Arabica Uprawa: organiczna Metoda obróbki: mokra Sposoby parzenia: Idealnie nadaje się do parzenia we french pressie, dripie, kafetierze, ekspresie ciśnieniowym.
SMAK słodki, kwiecisto - owocowy
KWASKOWOŚĆ wysoka
6,49 zł koszyk,powiedz, 871

KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA

6,49 zł

OLEJ ARGANOWY tłoczony na zimno (100 ml)
user/images/min/product_mid/1405067896_ARGANOWY 2.jpg OLEJ ARGANOWY tłoczony na zimno (100 ml) Olej Arganowy Olej arganowy tłoczony jest z jąder arganu. Cechuje go lekko czerwonawy kolor o delikatnym posmaku orzeszków ziemnych. Bogactwo oleju arganowego to zawarte w nim fitosterole a w szczególności Spinasterol i Schottenol, których w oleju występuje odpowiednio 44 i 50% wszystkich występujących w nim fitosteroli. Ponadto występuje sterol Delta 7 Avenasterol, Stigma-8 22 dien-3b-ol , Campesterol, Stigmasterol i Cholesterol, Skwalen. Olej zawiera naturalną witaminy E w ilości około 620 mg/kg i jest prawie dwukrotnie wyższa niż w oliwie z oliwek (320 mg/kg). Regularne spożywanie w diecie oleju arganowego obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi Obniża wysokie ciśnienie tętnicze krwi, zmniejsza ryzyko występowania miażdżycy i chorób serca. Wzmacnia również odporność organizmu. (African Journal of Biotechnology 2005, Zakłqad Toksykologii i czynników ryzyka raka 2005). Skład W skład oleju arganowego wchodzą: witamina E w ilości około 620 mg/kg kwasy nienasycone w tym:  kwas oleinowy 43-50% kwas linolenowy 29-37%  oraz kwasy nasycone:  kwas palmitynowy 10-15% kwas stearynowy 4-8%. Zastosowanie Olej można spożywać bezpośrednio 1-2 łyżek dziennie. W kuchni stosowany do różnego rodzaju sałat, surówek, kuskusu, kasz itp. Olej znajduje zastosowanie w kosmetyce Stosowany do masażu- wspaniale pobudza krążenie krwi. Jest uznawany jako niezbędny składnik w zabiegach odmładzających ciało. Nadaje skórze niepowtarzalny delikatny wygląd. Stosowany również do demakijażu oraz maseczek na twarz. Polecany również do pielęgnacji niemowląt – zabezpiecza delikatne ciało przed odparzeniami. 39,90 zł koszyk,powiedz, 1083

OLEJ ARGANOWY tłoczony na zimno (100 ml)

39,90 zł

PRZYPRAWA DO SZASZŁYKA ~~ 50 g

1,49 zł

MALINOWY - AROMAT SPOŻYWCZY

3,99 zł

KARMELOWY - AROMAT SPOŻYWCZY

3,99 zł

Szybki kontakt
kontakt


telefon604 957 604

Koszyk
...jest pusty

Zobacz
Bestsellery
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Sklepy
 
 
Znajdziesz nas:
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.