Kategorie

BAKALIE (47)

Informacje
Polecamy
Płatności Online


GOJA, JAGODY GOJI - OWOCE, bakalie sklep

7,49 zł

Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny
WAGA:

Ilość:szt

Owoce / jagody GOJI


Jagody goji pochodzą z regionów położonych w Tybecie. Nazwa tej rośliny to kolcowój pospolity. To właśnie w Tybecie uprawia się tę roślinę na większą skalę. Jagody goji rosną na krzewach szybko dojrzewających, odpornych na susze i mrozy. Krzewy te doskonale nadają się na żywopłot, pomoc w umacnianiu gruntu na skarpach. Czas dojrzewania jagód przebiega od sierpnia do października, a więc gdy kończą się już letnie owoce, można spożyć jagody goji.



Jagody Goji Zastosowanie



Owoce goji można jeść w formie suszonej, wyglądają bardzo podobnie do rodzinek. Można je w ten sposób dodawać do różnych posiłków np.: ciast, zup, potraw obiadowych, dań z ryżem, do płatków śniadaniowych, do jogurtu naturalnego.
Owoce
Goji znajdują również swoje zastosowanie w formie soków, koncentratów, ekstraktów.


Kraj pochodzenia: Chiny



Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:

MIESZANKA EGZOTYCZNA (200 g) - rodzynki, migdały, chipsy bananowe, ananas kostka, papaja kostka

4,49 zł

KSYLITOL XYLITOL (500 g) CUKIER BRZOZOWY
user/images/min/product_mid/1405412642_KSYLITOL.JPG KSYLITOL XYLITOL (500 g) CUKIER BRZOZOWY KSYLITOL (cukier brzozowy) Ksylitol, powszechnie znany jako "cukier brzozowy", jest to w pełni naturalny słodzik, występujący m. in. w jagodach, owocach, warzywach i grzybach. W przemyśle jest on uzyskiwany z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna - ksylanu. Cukier z brzozy charakteryzuje się niską kalorycznością oraz niskim indeksem glikemicznym. Naturalny słodzik to wysokiej jakości ksylitol pozyskiwany wyłącznie z drzewa brzozowego. Polecany osobom na diecie odchudzającej, diabetykom, a także walczącym z próchnicą. Wzmacnia odporność, ma niski indeks glikemiczny, a także mineralizuje kości.   Ksylitol znany również jako cukier brzozowy (lub xylitol) to alkohol cukrowy, pozyskiwany najczęściej z drzewa brzozowego. Ze względu na 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od cukru, ksylitol jest wartościowym, w pełni naturalnym słodzikiem. Dodatkowo posiada właściwości mineralizujące. Występuje nie tylko w drzewie brzozowym - jest też składnikiem grzybów, jagód, sałaty, twardego drewna oraz kolb kukurydzianych. Ciekawostką jest, że nasz organizm w procesach metabolicznych sam wytwarza ksylitol (ok. 15 gram na dzień). Dla organizmu ludzkiego cukier brzozowy jest zatem znajomą, naturalną substancją, biorącą udział trawieniu. W przemyśle ksylitol uzyskuje się przez wydzielenie i wytopienie brzozowych włókien drewna. Białokrystaliczna budowa ksylitolu przypomina cukier, stąd nazwa „cukier brzozowy”. Na rynku obecna jest też gorsza jakościowo wersja chińskiego ksylitolu uzyskanego z kolb cukrowych. Ksylitol ma dobroczynny wpływ na organizm dzięki: niskiemu indeksowi glikemicznemu (14-krotnie niższemu niż w cukrze) niewysokiej kaloryczności przeciwdziałaniu próchnicy utrzymywaniu równowagi kwasowo-zasadowej likwidowaniu bakterii, przywracaniu ślinie prawidłowego odczynu pH odporności na obróbkę termiczną pozytywnemu oddziaływaniu na gospodarką wapniową kości Wykorzystując ksylitol jako słodzik do napojów lub składnik posiłków, dbasz nie tylko o wagę, świeży oddech, ale też dostarczasz sobie potężnej porcji zdrowia i niebywałej przyjemności podniebieniu. Cukier brzozowy robi furorę w każdej postaci i zbiera pozytywne opinie. Gama zdrowotnych właściwości ksylitolu i jego niepowtarzalne walory smakowe czynią go pożądanym produktem na całym świecie.  17,99 zł koszyk,powiedz, 1085

KSYLITOL XYLITOL (500 g) CUKIER BRZOZOWY

17,99 zł

ANANASOWY - AROMAT SPOŻYWCZY

3,99 zł

CZYSTEK SUSZONY (200 g) CISTUS INCANUS
user/images/min/product_mid/1409858214_CZYSTEK 1.jpg CZYSTEK SUSZONY (200 g) CISTUS INCANUS CZYSTEK Czystek pochodzi z okolic Morza Śródziemnego. Jest małym krzewem o pachnących, białych, różowych lub czerwonych kwiatach. Nie ma nic wspólnego z różą, mimo że jego angielska nazwa to „kamienna róża”. Czystek rośnie głównie w okolicach Morza Śródziemnego i północnej Afryce, ale można go też znaleźć w regionie Kaukazu. Lubi suchą, jałową glebę. Może być porównywany z innymi roślinami zielnymi znanymi w północnej Europie, które również kwitną na ubogich glebach. Ludzie korzystają z dobroczynnych właściwości czystka już od ponad 2000 lat. Jego żywica jest w mirrze czy olejku labdanum. Herbata z czystka Kiedyś używano kwiatów czystka do przygotowywania herbaty. Po dziś dzień wiadomo, że czystek jest przeciwzapalny. Czystek zawiera polifenole, zawarte również w czerwonym winie. Mają one właściwości przeciwzapalne i wzmacniają również system odpornościowy całego ciała. Chemicy doszli do wniosku, że kwiaty tych roślin dały zdrowotne efekty, zwłaszcza spożywane w postaci herbaty. Wypicie kilku kubków herbaty z czystka poprawia działanie układu odpornościowego, dlatego jest zalecane. Uważa się, że herbata z czystka przynosi większe korzyści niż zielona herbata, ponieważ zawiera więcej witaminy C. Sposób spożycia: 1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki, następnie zalać wrzącą wodą Filiżankę przykryć i parzyć przez 8-10 minut Profilaktycznie spożywać 1-2 szklanki dziennie 14,99 zł koszyk,powiedz, 1100

CZYSTEK SUSZONY (200 g) CISTUS INCANUS

14,99 zł

KAWA ARABIKA INDIE PLANTATION A - świeżo palona

4,99 zł

KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA
user/images/min/product_mid/KAWA 1.JPG7.JPG KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA Kawa arabika ETIOPIA YIRGACHEFFE świeżo palona Arabica Etiopia Yirgacheffe należy do najlepszych kaw pochodzących z Afryki wschodniej. Uprawiana jest w okolicach etiopskiego miasta Yirgacheffe, położonego w prowincji Sidamo. Kawa Etiopia Yirgacheffe ma wyjątkowy smak w porównaniu do innych etiopskich gatunków kawy. Zalicza się ją do najlepszej kawy pochodzącej z Afryki ze względu na jej delikatny smak, konsystencję średnią do gęstej, niezwykły aromat, bogaty, choć łagodny posmak czekolady z nutką słodkiego aromatu kwiatowego, który utrzymuje się długo w ustach. Kawa jest uprawiana na wysokości od 1800 do 2100 metrów nad poziomem morza w idealnych warunkach klimatycznych w regionie Yirgacheffe. Uprawiana jest organicznie (zresztą jak wszyskie kawy w Ethiopii) i zbierana ręcznie. Ziarna poddawane są mokrej metodzie obróbki, które charakteryzują się lżejszą konsystencją, intensywnym kwiecisto-owocowym smakiem i idealną kwasowością. Jest także świetnie zbalansowana o delikatnej i jedwabnej cielistości. Profil smaku: Moc: 2/5 Kwaskowatość: 5/5 Gorycz: 2/5 Równowaga: 5/5 Posmak: słodki kwiecisto - owocowy Dodatkowe informacje: Kraj pochodzenia: Etiopia Gatunek: Arabica Uprawa: organiczna Metoda obróbki: mokra Sposoby parzenia: Idealnie nadaje się do parzenia we french pressie, dripie, kafetierze, ekspresie ciśnieniowym.
SMAK słodki, kwiecisto - owocowy
KWASKOWOŚĆ wysoka
6,49 zł koszyk,powiedz, 871

KAWA ETIOPIA Yirgacheffe z palarnii kawy - ŚWIEŻO PALONA

6,49 zł

Szybki kontakt
kontakt


telefon604 957 604

Bestsellery
Nowości
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Sklepy
 
 
Znajdziesz nas:
 
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.